Handlekurv

Din handlevogn er tom!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Historikk


 Ordet Paella er spansk og betyr panne.
Underforstått - et redskap til å steke eller koke mat i.
 
Paella er altså en pannerett, på godt norsk "pytt i panne". De store vide og grunne pannene er ideelle å tilberede maten i, og ble svært populære i Spania. Det ble en tradisjon å tilbrede maten på denne måten.
Før gassen gjorde sitt inntog ble pannene fyrt opp over trekull, eller annet brennbart materiale.
 
Paellapannene ble i begynnelsen uthamret for hånd, i forskjellige størrelser, og større panner var å foretrekke fordi man som regel lagde mat til mange mennesker samtidig.
 
Etter en lang arbeidsøkt var dagens høydepunktet "La Grande Paella" og råstoffene var forskjellig etter prinsippet "man tager hvad man haver". Dette er vel hovedgrunnen til at man får servert Paellaer med høyst ulikt innhold., og "alle" hevder å ha den beste oppskriften. ikke desto mindre er risen et "must" og bør være av god kvalitet (rundkornet)
 
Paellaen hører tradisjonelt sett hjemme i Valencia-området, men lages i dag over hele Spania, ja endog i store deler av verden.
Vi er glade og stolte over at vi som de første i Norge har fått anledning til å presentere det best tenkelige utstyr på markedet til å lage denne retten på en lettvint og grei måte.
 
Vi samarbeider med Spanias største og ledende produsent av paellautstyr, nemlig Garcima,s.l. 
Denne fabrikken startet sin produksjon for over åtti år siden, og har tatt med seg det tradisjonelle håndverk inn i dagens moderne og teknologiske produksjonsmetoder.

La oss dekke bordet!